fbpx

Opdag det store i det små…

Masseturisme – nej tak! 

I Himmerland holder vi ferie uden selfie-stang og du oplever ikke lange køer ved attraktionerne – til gengæld er virkelig dejligt.

Her er ingen top-attraktioner og storbysferie, men i stedet rigtig mange små attraktioner og seværdigheder. Fælles for dem alle er det autentiske, nærværet og den store oplevelser i de små … 

Her kan du finde et udpluk af Himmmerlands mange små og autentiske oplevelser, der bare venter på at blive opdaget…

Bare 10 km fra Løgstør finder du Livø, som er så lille, at selv cykler er overflødige. Alligevel findes stort set alle danske naturtyper her. Om du kommer med færgen fra Rønbjerg, i båd eller kajak, er der plads til dig.

Området ved Mariager Fjord er et imponerende natur område. På et forholdsvis lille område er der så megen unik og forskellig natur. Er du naturelsker, så lad turen gå til Himmerland – her er der natur og tid til at være.

I Himmerland finder du mange golfbaner, der alle er unikke – men fælles for alle baner, er deres høje standarder og imponerende baner i smuk varieret landskab. I Himmerland kan du også opleve Europa-touren Made in Denmark.

Ved Mariager Fjord, finder du bl.a. PANORAMA-ruten, der er helt enstående og bugter sig langs fjord, op i bakker og gennem enebær-landskabet, hvor får, heste og kvæg græsser. 10 km ren idyl og formidabel panoramaudsigt. 

Langs Himmerlands Vestkyst kan du vandre på bl.a. Hærvejen og Himmerlandsstien. Her kommer du helt ned i tempo. Her er fred og ro. Tid til at være og tid til at tænke efter og blive klogere på området, som du vandrer i.

Er du til cykling, vandring, kajak, SUP, sejlads, klatring eller noget helt andet – så er området ved Mariager Fjord et hit, da naturen og det rolige vand er oplagte scener til sjove udskejelser.

Både Limfjorden og Mariager Fjord er som skabt til lystfiskeri, da en række af Danmarks bedste havørred-åer forsyner fjordene med et stort antal fisk. De varierede kysttyper gør det muligt altid at finde en god plads – uanset vejr. 

Himmerland er ikke det værste sted at ‘havne’, når man er lystsejler. Her er mange små anløbssteder, der emmer af idyl og atmosfære. Større lystbådehavne med lækre faciliteter finder I også – både ved Kattegat, i Limfjorden og i Mariager Fjord.

I Mariagerfjord værner man om sin kulturhistorie og formidler den så den er både spændende og lærerig oplevelse for både børn og voksne. Den skønne natur har altid været en kilde til inspiration for mange kunstnere og kunsthåndværkere. 

Rold Skov giver med sine 80 km2 mulighed for masser af oplevelser, uanset om du er til vandreture i den store skov, cykel- eller rideture, en svømmetur i en af skovens mange søer eller en tur på ski – Rold Skov rummer det hele.