fbpx

Tidsrejsen

Tidsrejse-oplevelser

Tag på en spændende tidsrejse langs Himmerlands Vestkyst – her venter historiske oplevelser og smuk natur.
Med det nye initiativ “Tidsrejsen 2020” kan hele familien få en ekstraordinær og underholdende sommeroplevelse ved Himmerlands Vestkyst, hvor I sammen kan rejse ca. 55 millioner år tilbage i tiden og frem til den anden halvdel af 1800-tallet.

“Tidsrejsen 2020” er en helt ny og unik mulighed for at lære egnens natur og historie bedre at kende, helt fra Aggersborg i nord til Hessel i syd.
Med tidsrejsehæftet i hånden, er I klar til at gå på opdagelse i seværdigheder fra forskellige tider. Hæftet fungerer som et tidsrejsepas, hvori I kan samle stempler og dermed opnå titlen som “Tidsrejsende i Vesthimmerland 2020”.

Der findes flere muligheder når man tager på Tidsrejse. I kan vælge at gennemføre enten “Mini”, “Medi” eller “Maxi”-turen. Det siger lidt sig selv, at turene dermed variere i længde og i antal af opgaver og besøg. I kan derfor selv vælge, hvor meget I har tid til og om det blot drejer sig om en dagstur, eller om I skal bruge fleres dage på at udforske det himmelske himmerland.

I får en badge, når I udfører hele “missionen” i rejsepasset, afhængig af hvilken tur I vælger.
Tidsrejsehæftet kan købes på Stenaldercenteret, Hessel, Vitskøl, Vesthimmerlands Museum samt campingpladserne fra Hvalpsund til Trend. Prisen på Tidsrejsepasset er 20 kr.

Midt i den smukke natur i Vesthimmerland, og tæt på den berømte køkkenmødding fra jægerstenalderen, ligger Stenaldercentret Ertebølle. Danmarks eneste stenaldercenter byder på unikke oplevelser med fortiden, leg og læring.

Det er et af Nordeuropas ældste klosteranlæg. En historisk perle, som I dag fremstår som et unikt bygningsanlæg, der kan danne rammen om overnatninger for turister, samt kurser og konferencer. 

Hessel er Danmarks sidste firlængede og stråtækte herregård. Første gang vi hører om gården er i året 1391, men dens historie går længere tilbage. I 1702 nedbrændte store dele af Hessel.

Aggersborg er beliggende ca. 2 km nord for Løgstør, på Limfjordens nordlige bred, og er den største og den første af Harald Blåtands i alt fem danske ringborge fra vikingetiden.

Vesthimmerlands Museum er det centrale, kulturhistoriske museum for Vesthimmerland og et af landets 27 statsanerkendte museer, der arbejder med arkæologi og nyere tids kulturhistorie.

Overnatningssteder

Vælg mellem en af vores udvalgte overnatningssteder når i besøger tidsrejsen.

Ertebølle Strand Camping er en veldrevet og rolig plads placeret få hundrede meter fra Limfjorden. Campingpladsen er derfor omgivet af den dejligste natur med marker, hede, skov og strand til det frie aktive liv. Her er det oplagt at udforske naturen

Campingpladsen har en fantastisk placering, hvor der er oplagte muligheder for at udforske naturen uanset om man er til afslapning eller aktiviteter. Følger man stien fra pladsen kommer man nemt til stranden via bondens marker hvor man kan nyde solrige dage med familien.

Det er et af Nordeuropas ældste klosteranlæg. En historisk perle, som I dag fremstår som et unikt bygningsanlæg, der kan danne rammen om overnatninger for turister, samt kurser og konferencer.

En familieplads i naturskønne omgivelser kun 100 meter fra Limfjorden med børnevenlig strand. Et fantastisk solopvarmet mini-vandland, med en 30m lang vandrutsjebane, “hygge”hval og separat soppebassin til de mindste, skaber rammerne til en perfekt ferie.

Troldebakken Camping, er en hyggelig familieplads, med ca. 100 enheder, fordelt på 42.000 m2. kun 150 m. fra børnevenlig strand ved Limfjorden.

Med sin centrale placering er Hvalpsund Familie Camping et godt udgangspunkt for de gæster der ønsker at se mere af Jylland.